Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü

A Turizmus Panoráma írása Bakonybélről

Bakonybél - 2019. 09. 04.

Teljesség és megújulás Bakonybélben

Teljes cikk a galériában!

  • Évszázadokról  mesélő tanösvény:  A faluközpontot és a Szent Gellért püspök egykori remetehelyének is tartott Szent-kutat összekötő tanösvényen Márkus Zoltán polgármester vezette végig a meghívottakat. A tematikus útvonal 10 információs táblájának – s ezen keresztül Bakonybél történelmi és kulturális emlékekben gazdag múltjának – bemutatásában Felföldi Andrea, az önkormányzat munkatársa, valamint a Szent Mauríciusz Monostortól Anzelm testvér voltak segítségére. 
  • Ezeréves monostor látványműhelyekkel: A község „ékszerdoboza”, a Szent Mauríciusz Monostor tavaly ünnepelte alapításának ezredik évfordulóját, s a millennium alkalmából nagyszabású felújításon ment keresztül. 
  • Lehetőségek a Bakony turizmusában: A tanulmányút bázisán, a Hotel Bakonyban – melyet gyönyörű 4 hektáros park övez hatalmas fenyőkkel – Semsei Sándor turisztikai tanácsadó felvázolt egy lehetséges jövőképet ahhoz, hogy a Bakony mint márka megerősödve kerüljön fel hazánk turisztikai térképére. 
  • Csillgagda és a Bakony gyilkos-tava: A monostorral átellenben, a falu központjában áll a Pannon Csillagda komplex ismeretterjesztő élménycentruma, ahol modern távcsőpark, 3D-s planetáriumi show, interaktív űrkutatási és csillagászati kiállítás várja az égbolt szerelmeseit, akik az előadás után a tetőteraszról gyönyörködhetnek a csillagos égbolt varázsában, s a Tejút hazánkban csak ritkán megfigyelhető fenséges látványában.

TC_2019_09_Bakonybel_KORR-4

< Nyitólap
< Összes hír

Kapcsolódó galéria

Ossza meg ismerőseivel!

^