Nincs megjeleníthető tartalom

Bakonybél közbiztonsági helyzete

2017. 11. 06.

A jó közbiztonsági helyzet megtartásában nagy szerepe van az intézkedési kultúra változásának, és a lakosság és a rendőrség közötti tolerancia kialakulásának.

Az október 5-én megtartott közmeghallgatáson Tóth Gábor rendőr őrnagy, a zirci rendőrőrs parancsnoka a falu 2017. évi közbiztonsági helyzetéről tartott beszámolót. Elmondta, hogy az előző évhez képest nem változott a településen a bűncselekmények száma, tavaly is, idén is 8-8 esemény történt, ezek közül 2 vagyonelleni, 1 könnyű testi sértés, 3 esetben ittas vezetés miatt indult eljárás. A rendőrség elsődleges célja a megelőzés, ennek érdekében több alkalommal és több órában van jelen a rendőrség Bakonybélben.

Különösen figyelnek az idősekre és az egyedül élőkre, őket igyekeznek személyesen is felkeresni. A körzeti megbízott kapcsolata jó a lakossággal, beilleszkedett a falu hétköznapjaiba. Továbbra is a zéró toleranciát hirdetik az ittas vezetéssel szemben. Kiemelte, hogy bár nagy a településen az átmenő forgalom, mégis alacsony a balesetek száma a gyakori közúti ellenőrzéseknek köszönhetően. A szórakozóhelyek, rendezvények ellenőrzése során nem tapasztaltak problémát. Hatékony az együttműködés a mezőőri szolgálattal is. Ígérte, a rendőri jelenlét a jövőben sem fog csökkenni, a közelgő ünnepek, a bevásárlások időszakában gyakrabban fogják ellenőrizni az utcákat, az üresen hagyott lakásokat. A jó közbiztonsági helyzet megtartásában nagy szerepe van az intézkedési kultúra változásának, és a lakosság és a rendőrség közötti tolerancia kialakulásának.

(FA)

Bélyegképünk illusztráció!

< Nyitólap
< Összes hír

Ossza meg ismerőseivel!

^