V.Hurka és Lencsefesztivál Nemesvámos, sólyi szemmel
Sóly - 2017. 02. 17.Ahogy telt az idő, egyre többen érkeztek a fesztiválra és csatlakoztak hozzánk a sólyi kötődésűek.
A sólyi civil szervezetek és barátok, falubéliek 6:30-kor kisbusszal és személyautókkal felpakolva igyekeztek a fesztiválra.
A kezdeti készülődések lényege, a tartalmas reggeli elkészítése, ami 5 kg darálthúsból helyben készített kolbász volt. Amíg ez elkészült, lepirított szalonnát tunkolhattunk lágy kenyérrel. Közben a lelkes csapattagok, a forralnivaló bor alá gyújtottak. Elkezdődött a komoly munka, a versenyre készülő ételek készítése.
Fantázia nevekkel neveztük be a bogrács tartalmát, a miénk például -Juhász borával vadított lencsegulyás őzpörköltből rabsic módra. -Neveztünk továbbá 3 csapattal a hurka, gulyás, lencse. kategóriába is.
Ahogy telt az idő, egyre többen érkeztek a fesztiválra és csatlakoztak hozzánk a sólyi kötődésűek.
Este 18:00 órakor volt az eredményhirdetés, amikor is azért egy helyet a dobogón elfoglaltunk.
Összességében egy tartalmas, vidám napot töltöttünk el.
Köszönjük mindenkinek a részvételt!
Fotók: Kovács István és Kaptur József