Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü

Emlék bélyegző a Nagy-Magyarország Parkról

2021. 10. 12.

Már a Nagy-Magyarország Parkban is találnak pecsétet a túra útvonalakon barangolók.

Már a Nagy-Magyarország Parkban is találnak pecsétet a túra útvonalakon barangolók. A Bakony erdejében lévő üdülő- és konferenciaközpont a "Nem felejtünk" Falatozónál hozott létre bélyegző pontot.

 


 

Az aktív kirándulók a hivatalos helyszíneken kívül szívesen szereznek be alternatív pecsételő pontokon is lenyomatokat. Mivel már többen keresték ezt a lehetőséget a látogatók közül, a park emlék bélyegzőt helyezett el a látogatók számára.

A Nagy-Magyarország Park mellett a piros és a kék kereszt útvonal is elhalad, több népszerű útvonal és látványosság is van a Bakony ezen részén. Ilyen például Burok völgyi túra. A park kapujából nyílik a Burok-völgy ritka természeti jelenségeket mutató sziklás hasadéka. Környezetétől eltérő klímája, viszonylagos elszigeteltsége, botanikai és zoológiai érdekességek kincsestárává teszik. A völgynek érintetlen őserdei hangulata van. A mintegy 12 km-es főága Királyszállástól Bakonykúti községig terjed. Számos mellékvölgyeivel több, mint 25 km-t tesz ki az 50-90 méter mély, sok helyen függőlegesen meredek sziklafalakkal határolt, vízfolyás nélküli szurdok. A völgy-fő és a végpont szintkülönbsége kb. 200 m. Évszázadokon át királyi vadászterület volt.

Királyszállás csatlakozik ahhoz a körülbelül 80 km-t átívelő kerékpárúthoz, mely Pápáról indul, érinti Bakonykoppányt, Bakonybélt, Zircet, Bakonynánát, Tést, majd Bakonycsernyén keresztül Bodajkra ér. Aki autóval érkezik akár még kerékpárt sem szükséges magával hoznia, hiszen a Nagy-Magyarország Park bicikliparkja rendelkezésre áll azoknak, akik csak rövidebb távon szeretnének kétkerékre pattanni.

 

A Burok-völgy és környéke nem csak gyalog és kétkeréken járható be. Annak, aki pónilovaglást szeretne gyermekeivel vagy gyakorlott lovasként tereplovagláson venne részt a Bakonyban, szintén érdemes a parkot választania, ahol igény esetén megszervezik a felejthetetlen élményt.

 

Az üdülőpark vendégei gyakran kérnek tanácsot, merre érdemes kirándulni Fejér és Veszprém megyében. Ezek az úgynevezett csillagtúrák akár egy egész hetes pihenés alkalmával is jelenthetnek napi programot. A Nagy-Magyarország Park a Bakonyban Veszprém, és Székesfehérvár között félúton található, Várpalotától 6 kilométerre. A természeti környezetben megszállva napközben kiváló lehetőség nyílik túrák, kirándulások megszervezésére akár a királynék, akár a királyok városába (Veszprém és Székesfehérvár), vagy csak a park közvetlen közelében található településekre. A Balaton is elérhető távolságban van, érdemes a tópartra is ellátogatni Királyszállásról.

 

 Forrás: Nagy-Magyarország Park honlapja!

 

< Nyitólap
< Összes hír

Kapcsolódó galéria

7

Ossza meg ismerőseivel!

^