Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü

Bakony Rally Autósport Egyesület idei első eseménye

Bakonyszentlászló - 2020. 07. 08.

Végre itthon!

A vírus okozta többszöri versenynaptár-módosulás miatt július első hétvégéjén került sor a Bakony Rally Autósport Egyesület idei első eseményére. A Dunántúli Szlalom Kupa megmérettetése is volt ez egyben, így Pécs után a második futamot adtuk idén a sorozatnak. Ebben az évben még kétszer ellátogatnak hozzánk az ott is érdekelt versenyzők. Ez alkalommal is roppant hamar betelt a nevezési lista, és a reménykedők tábora is népes volt. Ők voltak azok, akik esetleges nevezés visszamondások után bekerülhettek (vagy bekerülhettek volna) a ténylegesen elrajtolók közé. Végül az ország számos pontjáról érkeztek településünkre versenyzők, családtagjaik, és nézők egyaránt. Reméljük jó hírünket viszik, és legközelebb is viszont láthatjuk őket, de nem csak az autósporttal kapcsolatos eseményeken, hanem akár idelátogató túristaként is! A rendezők ismét jelesre vizsgáztak, visszavárják a pilótákat második futamukra, augusztus 22.-én szombaton!

 

A rendezvény alatt történt egy szomorú esemény is, ahol egy veszprémi, több évtizede versenyző, Bakonyszentlászlóra is sokadjára ellátogató sporttársnak kellett sürgős orvosi segítség. Az eseményt biztosító mentők helyszínre érkezéséig (valamint azon is túl) mindenképp meg kell említeni annak a szabadnapos tűzoltónak a segítségét, aki jókor volt jó helyen, és nem félt segíteni! Bátorsága, szaktudása nagyban segítette a mentők munkáját. Osváth Balázs! Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy a díjkiosztón Neked szóló taps teljesen jogos volt! Köszönjük! Laci bácsi, te pedig szedd össze magad mihamarabb, hisz része vagy egy nagy családnak, amit csak így nem lehet itthagyni! Mielőbbi teljes felépülést kívánunk!

 

A bakonyszentlászlói, illetve településünkhoz szorosan kötődők szereplése néhány mondatban:

 

Markovics Norbertet aki ismeri, tudja, hogy több extrém dolgot is próbált már életében. Mostanság például a fejünk felett repked egy általam csak „lélekvesztőnek” hívott valamin. Vezetett autóversenyeken több mindent is, volt köztük bivalyerős Lada VFTS, vagy „ezerkettes zsiguli”. Amit azonban most itt mutatott meg a nagyközönségnek először, arra bizton állíthatom, hogy bárhol felkapnák a fejüket. A teljesen átalakított Piaggio Ape olaszországban nagyobb hagyományoknak örvend, reméljük Norbi pedig idehaza indít el valamit a „Matuka” (Verdák c.rajzfilm) külsejű járgánnyal, amit saját maga épített! Előfutóként vett részt vasárnap, látványos, és ugyanakkor gyors közlekedésével keltette fel a közönség figyelmét!

Volf Péternek nem volt sok tapasztalata a szlalomozásról eddig, izgult is rendesen vasárnap reggel. Testvérei már régebben átestek az első verseny okozta adrenalinbombán, így javarészt az ő tanácsaikra tudott hagyatkozni. Nem vallott szégyent, és a lényeg, hogy jól érezte magát. A 25 fős H/1-es kategóriában 20.-ik helyen zárt!