Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü

Kárpátmedencei Barátok Találkozója

Bakonyszentlászló - 2024. 05. 28.

A diaszpórában élő magyar közösségek közül többen képviseltették magukat a háromnapos eseményen.

A Bakonyért Szent László Turisztikai Egyesület megrendezte Bakonyszentlászlón az I. Kárpátmedencei Barátok Találkozóját.

A diaszpórában élő magyar közösségek közül többen képviseltették magukat a háromnapos eseményen.

Rendezvényünkkel az volt a célunk, hogy barátainkat, akiknél már tiszteletünket tehettük az elmúlt 15 évben, vendégül láthassuk településünkön. Az a gondolat, hogy, minél több jószándékú ember összekapcsolásával a pozitív tenni akarásuk erőtere hatványozódik, fő működtetője volt rendezvényünknek. -  mondta Horváth Orsolya, a turisztikai egyesület elnöke.

Vajdáságból, Erdélyből, Felvidékről, Őrvidékről érkeztek hozzánk a vendégek. A rendezvényt közös faültetéssel nyitottuk meg, ahol Bakonyszentlászló szívében elhelyezkedő Hős Ligetben ültettünk hat darab facsemetét. A facsemeték mellé padot is helyeztünk ki és emléktáblát állítottunk. A közös faültetést szívhez szóló gyermekműsor és közös éneklés is színesítette. – folytatta az elnök.

A rendezvényt a település lovaskocsival történő bejárásával folytatták a vendégek. Az idő is a szervezők mellé állt, hiszen a szabadtéri programok teljes lebonyolításáig száraz, napsütéses idő volt, az ezt követő felhőszakadás pedig kifejezetten áldásos volt a frissen elültetett facsemetéknek.

Az esti zenés program a Kultúrházban folytatódott. A műsor keretében a vendégek is bemutatkoztak és színvonalas műsorcsokorral ajándékozták meg a vendéglátókat.

A műsor zárásaként a Kossuth díjas Misztrál együttes énekese, Heinczinger Mika örvendeztette meg az egybegyűlteket szívmelengető muzsikájával.

Reméljük, hogy ez a rendezvény hagyományteremtő eseményként vonul be a Turisztikai Egyesület történelmében!

Jövőre Veletek ugyanitt! – hangzott a búcsúmondat a rendezvény zárásakor. Kívánjuk, hogy így legyen!

Bakonyért Szent László Turisztikai Egyesület

< Nyitólap
< Összes hír

Kapcsolódó galéria

4

Ossza meg ismerőseivel!

^