Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü

MOL Zöldövezet Program

Jásd - 2017. 02. 22.

A több mint 100 pályázó közül a Jásd Turizmusáért Egyesület is bekerült azon 46 pályázó közé, akik továbbjutottak a program második fordulójába. Rapali Jánosné Teréz, az egyesület elnöke vázolta fel nekünk a terveiket...

MOL Zöldövezet Program 2016, melynek kiemelt célja a zöldfelületek növelésén túl, hogy a programok a tervezéstől a megvalósításig a helyi közösség aktív részvételével valósuljanak meg, valamint a kialakított területek gondozásában is vállaljanak szerepet. A több mint 100 pályázó közül a Jásd Turizmusáért Egyesület is bekerült azon 46 pályázó közé, akik továbbjutottak a program második fordulójába.

Rapali Jánosné Teréz, az egyesület elnöke vázolta fel nekünk a terveiket:
- A projekt lényege, hogy közösségi tervezés során egy mindeddig elhanyagolt közterületnek új funkciót adjunk. A jásdi helyszínünk egy a falu elején található löszpincés terület. Itt szeretnénk az önkormányzat és a falu közösségével egy Borbála pihenő parkot létrehozni - Szent Borbála a  tüzérek és tűzoltók mellett a bányászok védőszentje.

A falu, a közelmúltbeli felvirágzását a bányászatnak köszönheti. Szinte mindegyik családban volt valaki, aki a környező bányákban dolgozott. Így a park egyben a bányászoknak is emléket állítana, és pihenő területként is funkcionálna. Célunk, hogy az elhanyagolt terület rendezetté váljon tele virágokkal, virágzó növényekkel, pihenővel. Érdekessége még a pályázatnak, hogy minden kültéri elemet, ami nálunk két darab információs táblát, két pad-asztal szettet, kukákat, kerítést saját magunknak kell elkészíteni, a MOL Zöldövezet program az alapanyagok költségét állná. Február 25-én közösségi nap keretén belül együtt tisztítjuk ki a terepet és pontosítjuk még az ültetési tervet.

Kovács Andrea


Neubauer József

Kis falum

Érted másként dobog a szív,
itt boldogabb a lélek,
kis falum, mi mindig visszahív,
örülök, hogy itt élek!

Sok szép hely van a világon,
megannyi csodás épület,
legszebbet mégis itt találom,
tornya karcolja a kék eget!

Évszázadok tanúi e faragott kövek,
bámészkodva csodálják a szemek,
őseinknek jár érte köszönet,
megteremtették e szent helyet!

Elmegy a vándor... de mindig visszatér,
nyugalmat, békét kap, ha nem is kér,
sugallják a hitet, szeretetet e kőfalak,
- Ember... a lelkek itt maradnak! -.

Itt állok s csodállak megbabonázva,
testem furcsa, ismeretlen érzés átjárja,
kezem erőtlenül köved simogatná,
büszkén válik a tudatom "jásdivá"!

< Nyitólap
< Összes hír

Ossza meg ismerőseivel!

^