Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü

Vasárnap pihen a fűnyíró Nemesvámoson

Nemesvámos - 2017. 09. 15.

A hétvégi nyugalom érdekében rendeletet hozott az önkormányzat a faluban rendszeresen zajongók miatt.

Október elsejétől vasárnap és munkaszüneti napokon nem lehet zajjal járó tevékenységet folytatni.

Több megkeresés is érkezett az önkormányzathoz a hétvégi zajok miatt. Eleinte azt javasolták, hogy beszéljék meg a problémát a szomszédok egymás között. Sajnos azonban ez nem vezetett eredményre. – A falusi élet nem arról szól, hogy vasárnap zörgünk láncfűrésszel, sikítóval meg fűnyíróval – mondja Sövényházi Balázs polgármester, akit több esetben megkerestek azzal, hogy hiába szóltak a szomszédnak, az volt a válasz, hogy ha zavar, akkor dugd be a füled. Ez nem felel meg a közösségben való együttélés normáinak, ezért hozták meg a döntést, amely október elsejével lép majd életbe a településen.

A rendelet értelmében az ingatlanon zajhatással járó kertművelési, kertépítési, valamint kertfenntartási tevékenységet, illetve zajjal járó karbantartási tevékenységeket nem lehet folytatni vasárnap és munkaszüneti napon. Természetesen kivételt képez az azonnali hibaelhárítás vagy veszélyelhárítás céljából történő tevékenység.
Nem a szankció az elsődleges célja az önkormányzatnak a rendelettel, csak szeretnének egy nyugodt napot biztosítani a héten. Ha valaki mégis csak vasárnap tudja megoldani a problémáját, akkor beszélje meg a szomszédokkal. – Ilyen esetekben nálunk nem fog jelentkezni a két szomszéd, hogy büntessük meg a zajt okozót, mert bárkivel előfordulhat, hogy rákényszerül arra, hogy 1-2 órára vasárnap is bekapcsolja a fűnyírót – fogalmaz a polgármester.
A testület szerdán elfogadta a közösségellenes magatartásról szóló rendeletet is, így aki például zajongással vét ez ellen, azt először felszólítják, és ha ez eredménytelen, akkor szankcióra is lesz lehetőség, ami akár 200 ezer forintig terjedő bírság is lehet.

 

Forrás

 

< Nyitólap
< Összes hír

Ossza meg ismerőseivel!

^