Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü
Hivatal: 8245 Pécsely, Vásártér u.
Telefon: +3687445017
E-mail: pecselypm@canet.hu
GPS koordináták
É: 46.5725
K: 17.4724
2 0 2140

Hol található? Nagy térkép >>

Település leírása

Pécsely, a 600 lakosú kistelepülés a Balaton-felvidék egyik szép fekvésű részén, a Pécselyi- medencében található. Balatonfüredtől tíz, a Balatontól öt km-re Tihanytól északra fekszik.
A legősibb emberi településnyomok kb. hétezer évre nyúlnak vissza. A hét évezred alatt  sok nép, sok kultúra telepedett le itt, e dombok által ölelt völgyteknőben. A délnyugati- északi-északkeleti szelektől védett medence kedvező mikroklímája, valamint a Balaton- felvidék magaslatairól bőven csörgedező források és patakok évezredek óta ide vonzották az embert. Napjainkban is a szép táj, a tiszta levegő és a nyugalom az, ami várja az idelátogató turistákat.
A régmúlt emlékei lépten-nyomon felsejlenek a ma embere számára. A település gazdag  történelméből kiemelkedik az egyik fő látnivaló, a középkori Zádor-vár romja. A XIV.  században épült vár a túrázó, sátorozó turisták kedvelt célpontja. A várban található egy  kilátó, ahonnan szép kilátás nyílik a Balatonra. A Balatonra nyíló panoráma ritkán látott  élményben részesíti a kirándulókat.
A közelmúlt évszázadaiban a mezőgazdaság adott munkát az itt lakó embereknek. 
Pécsely jellemzően szőlő- és bortermelő vidék. A Zádor-vár környékén, de a környező  hegyeken is szép szőlőültetvények és présházak ékesítik a tájat. A szőlő, a bor és a  pálinka végig jelen volt a mindennapokban, és napjainkban kezdi visszanyerni meghatározó szerepét. Éledezik a borturizmus, az itt termelt finom nedű méltó arra, hogy a messziről jött látogató szomját oltsa.
A település életében nagy jelentőséggel bír a Balaton közelsége mind az itt lakók, mind a  környék vendégei számára. Pécsely, a csendes, nyugodt falu várja a pihenni és  kikapcsolódásra vágyó turistákat.

(Forrás: www.pecsely.hu)

Közeli Szállások <15 km (0)


Sajnos nem tudunk egyet sem a közelben... :(

Közeli Látványosságok <15 km (0)


Sajnos nem tudunk egyet sem a közelben... :(

Közeli Szabadidős lehetőségek <20 km (0)


Sajnos nem tudunk egyet sem a közelben... :(

Helyi Szolgáltatások (0)


Sajnos nem tudunk egyről sem... :(

Pécsely hírei (0)


Nincsenek kapcsolódó híreink... :(
^