Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü

Porva Faluvacsora 2023

Porva - 2023. 09. 04.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk Porva községnek! Sárfi Kovács Andrea és Sárfi Lajos Útirány.hu, BakonyiHírek

Hagyományteremtő céllal került megrendezésre Porván a „Falu Vacsora” elnevezésű program 2023 augusztus 25.- én.

Ünnep ez a mi életünkben, ünnep azért mert leülhetünk egymás mellé és beszélgethetünk a mi életünkről, a mi közösségünkről”- ezekkel a gondolatokkal kezdte az üdvözlő beszédét: Veinperlné Kovács Andrea a település polgármestere.

A faluvezető hangsúlyozta, hogy fontosak ezek az ünnepek, mert a minden évben megrendezett Porvai Hungarikum Fesztivál ezreket lát vendégül a faluban, de szerettek volna egy olyan programot, ahol csak a porvai lakosság jöhet össze. Háláját és köszönetét fejezte ki a kollégáinak és azoknak az embereknek, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre. Arra törekednek a mindennapokban, hogy a közösségi életük fejlődjön, előremutató legyen. Igyekeznek minden olyan lehetőséget megragadni, megvalósítani, ami javítja a komfortérzetet, fejlesztést jelent. Akár infrastruktúrában, gépek vagy programok tekintetében.

A vendégek soraiban kiemelten köszöntötte polgármester asszony az egykori porvai lakost, Horváth Istvánt a Vezir Hús Kft tulajdonosát, aki nemcsak az eseményt támogatta, hanem olyan termékeket állít elő a cégében, amelyek Porva község jó hírét is viszik. Több alkalommal támogatja a falut, ezért is őszinte háláját fejezte ki Veinperlné Kovács Andrea.

Répás János nyugalmazott tanár, elszármazott porvai lakosnak is járt a köszönet, mert idejét, tudását, energiáját tette abba, hogy megalkossa egy könyv formájában Porva történetét. Az önkormányzatnak ezt a kötetet sikerült a 2021.-es évben kiadni és szinte minden porvai háztartásban fellelhető már. János kutató munkájának köszönhetően annyira bővült ez az anyag, hogy egy nagyobb lélegzetű újabb kiadvány fog hamarosan megjelenni.

Szép számmal jelentek meg a programon a település lakói, akiknek a szórakoztatására meghívott fellépők álltak az önkormányzat udvarán lévő színpadra. A gyermekeknek kézműves foglalkozással is kedveskedtek.

A felnőttek pedig elsőként Vadkerti Imre, a Kormorán zenekar énekesének csodálatos előadását hallhatták. Imre nem első ízben járt Porván, a kis bakonyi település lakói már rajongásig megkedvelték a művészt.


Veinperlné Kovács Andrea polgármester és Vadkerti Imre színész, énekes

Csizmadia Géza zenész, énekes, műsorvezető segítette a nap folyamán a nézőket a tájékoztatásban és a tőle megszokott lendülettel és csodás hangú partnerével Kádárné Hegedűs Veronikával, operett dallamokat varázsoltak a porvai ünnepi helyszínre.


Kádárné Hegedűs Veronika és Csizmadia Géza

Géza mindig szívesen látogat a faluba, elmondása szerint már-már porvainak érzi magát. Egy hatalmas virágcsokorral a kezében tolmácsolta a falu köszönetét Veinperlné Kovács Andrea, polgármester asszony részére.


Veinperlné Kovács Andrea polgármester és Csizmadia Géza

Az előadások közepette felszolgálták a falu vacsorát, amelyet Regenye Róbert szakács és Kiss Szabó Zoltán szakács készítettek.

Zoltánt, DJ Kicsee-ként ismerheti a bakonyi régió. A DJ számtalan alkalommal tevékenykedik a községben, szereti az itt élő embereket, szívesen vállalta ezúttal, a 300 adagos pincepörkölt elkészítését is, amelynek nagy sikere volt. Már besötétedett a pici téren, amikor az „Apukámék Party Team” a lakosok előtt szintén jól ismert Kubicsek Rudolf és Szabó Zoli zenészek húzták a talpalávalót. Az egész napos hang és fénytechnikáért a kiváló Bakonyhang felelt, aki hosszú évek óta biztosítja több település mellett, Porva rendezvényeinek is a jó hírnevét.

A mulatás előtt elkezdődött az ajándékosztás, az önkormányzat egy hatalmas összefogás és csapatmunka eredményeként zöldségekből álló csomaggal ajándékozta meg a jelenlévőket.

Ezek a csomagok szinte mind térségi felajánlást követően jöttek létre.

Mi az Útirány.hu csapata is hosszú évek óta tevékenykedünk a kis bakonyi településen, ahol mindig és kivétel nélkül szívesen várnak és fogadnak minket. Nagy öröm számunkra minden porvai látogatás.


Veinperlné Kovács Andrea polgármester, Sárfi Kovács Andrea és Sárfi Lajos Útirány.hu, BakonyiHírek

 

Gratulálunk és további sikereket kívánunk Porva községnek!

szerző: Sárfi Kovács Andrea
Útirány.hu, Bakonyi Hírek

 

Az eseményről készült fotókat és összefoglaló kisfilmet, riportokkal, pillanatképekkel, megtekinthetik a galériában.
< Nyitólap
< Összes hír

Kapcsolódó galéria

91

Ossza meg ismerőseivel!

^