Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü

Sipi rovata

2022. 02. 14.

Aki követi Sipi rovatát, annak lelkének egy része megmozdulhat, szívük a tájak szépsége miatt megdobbanhat vagy akár kedvet kaphat és átölelheti a természetet.

Sipőcz Pál /Sipi/ barátunk a bakonyi környéken is, a régióban olyan értéket képvisel, amely ritka a mai világban és a mi értékrendünk szerint nem lehet mellette elmenni. Olyannyira nem, hogy mostantól állandó helyet kap az Útirány.hu és BakonyiHírek felületén. Általa és kedves felesége által, részesülhetnek az élményeikből. Számtalan sétát, túrát tesznek, folyamatosan az erdőket, mezőket járják, alkalomadtán pedig, települések rendezvényeit látogatják.  A régebb óta fiatal Sipi, ezekről ízesen be is számol, sőt akinek a leírás nem elég, az kaphat gyönyörű fotókat is Tőle. Aki követi Sipi rovatát, annak lelkének egy része megmozdulhat, szívük a tájak szépsége miatt megdobbanhat vagy akár kedvet kaphat és átölelheti a természetet. Legyen egy falusi disznóvágás, falunap, fa ünnep, ha Paliék ott lesznek, akkor biztosra vehetik, hogy Sipi rovata is jelentkezni fog nálunk. -Útirány.hu-


Tegnap Porván múlattuk az időnket, az l. Porvai farsangi disznóvágáson, méghozzá nem is akárhogy! A rendezvény vendége volt a Vitnyédi Zsiványok csapata. Igen, zsiványok, ragaszkodnak a hagyomány szerinti elnevezéshez, a betyárok a Bakonyban éltek, tevékenykedtek. Itt először szerepeltek, úgy láttam, sikerrel, bemutatták nemcsak a zsiványság ill. betyárság használatos eszközeit, ruháit és egyúttal a főzési tudományukat is és a fellépő énekesek dalaira bizony tánctudásukat és a mulatozásra való fogékonyságukat is. Amíg az udvarban zajlott a disznó feldolgozása és a színpadi események, kint az utcán kistermelők, kézművesek kínálták portékáikat, de off road túrákat is szerveztek terepjárókkal a környéken lévő kimondottan adrenalin szint növelő területen. Amint az ételek elkészültek, válogathatott ki-ki kedvére a különböző fogások között, jutányos áron. A színpadon 11 órától lehetett élvezni a különböző stílusú dalokat. A fellépők: Gergelyfi Zsófia, a Kredenc együttes, Tóth Tünde, Csutak Noémi, Kádárné Hegedűs Veronika, Csizmadia Géza, akivel akár kezdhettem volna a sort is, hiszen ő volt a konferansz, reggeltől ő tájékoztatott bennünk az esemény minden mozzanatáról. A Borzi Band műsorát már nem vártuk meg, jöttünk haza. Még egyszer az előadókról: a tudást tiszteljük, a nagyon tudásért rajongunk, tehát lehetőség szerint követjük, akár az erdő közepében is!


„Tisztelt csoporttársak, én is hoztam pár képet a porvai farsangi disznóvágásról de kicsit másképp. Ez a bejegyzés szóljon azokról, akik szintén végigdolgozták az egyébként nagyon jól sikerült rendezvényt hogy megörökítsék, publikálják a nagyvilág felé mind a történéseket, mind a hangulatot. Isten éltesse sokáig az iránytű logósok stábját!” -Sipőcz Pál bejegyzése a facebook közösségünkben.-

< Nyitólap
< Összes hír

Kapcsolódó galéria

47

Ossza meg ismerőseivel!

^