Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü
Hivatal: 8088 Tabajd, Dózsa György u. 2
Telefon: +3622594330
E-mail: hivatal@tabajd.hu
GPS koordináták
É: 47.402778
K: 18.630755
2 0 1836

Hol található? Nagy térkép >>

Település leírása

Községünk a Váli-völgyben helyezkedik el a Vértes hegységtől keletre, Budapesttől 45 km-re. Tabajd is, miként olyan sok más település is Magyarországon igen régi, mondhatni ősi, 1270-es első okleveles említése jelenik meg jelenlegi címerében, mely a területet akkortájt birtokló Csák nemzetség motívumaira épül. A település középkori múltja régebbi ennél, a kutatások szerint már az Árpád-házi fejedelmek is lovaik teleltetésére használták e térséget. Földrajzilag a Dunántúli középhegységben a Vértes-Velencei hegyvidék keleti és a Dunazug-hegyvidék nevű középtáj nyugati határán fekszik. A Vértes és a Vértesi tájvédelmi körzet területe sincs messze, ahol kirándulásra, kerékpározásra alkalmas terepek vannak.

Közigazgatásilag Fejér megyei település – a Közép-dunántúli régióban. A község a megye keleti peremén helyezkedik el, emiatt fejlesztési források csak szűkösen jutottak számára. Évszázadokon át védtelenebb volt a különféle támadások ellen- a tatárdúláskor és a török foglaláskor el is néptelenedett.

Sok szempontból kedvező helyzetben van: közel van az M 1-es és az M 7-es autópályához, a 8-as és az 1-es főúthoz, tehát mind a főváros, mind Székesfehérvár és a Balaton, mind pedig Tatabánya és Győr felé jók a közlekedés lehetőségei. Kedvező az is, hogy nincs erős környezetterhelést okozó községen átmenő forgalom.

 Forrás: www.tabajd.hu

Fotók: internet

Közeli Szállások <15 km (0)


Sajnos nem tudunk egyet sem a közelben... :(

Közeli Látványosságok <15 km (0)

Mezítlábas Park

101 m-re a település központjától
5 0 4690

Közeli Szabadidős lehetőségek <20 km (0)


Sajnos nem tudunk egyet sem a közelben... :(

Helyi Szolgáltatások (0)

Tabajd hírei (0)


Nincsenek kapcsolódó híreink... :(
^