Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü

Tömeges hattyúpusztulás Sárospataknál

2023. 01. 04.

Borzalmas látvány

Még nem tudják, mi történhetett, de az átlagos elhullásánál ezúttal sokkal több, legalább 15 hattyú pusztult el a tóban, miközben több másik is betegnek tűnt. A felfedezést horgászok és természetjárók tették a szilveszteri-újévi hétvégén Sárospatak mellett a Berek-holtágon.

Tucatnál is több hattyútetemet találtak horgászok és természetjárók a szilveszteri-újévi hétvégén Sárospatak mellett a Berek-holtágon. Az erről készült fotók a közösségi oldalakon is terjednek. Az egyik szemtanú, Sóstói András, nyugalmazott sárospataki pedagógus, természetjáró és fotós arról számolt be portálunknak, hogy szombaton 15 hattyútetemet számolt meg, miközben körbejárta a holtágat, de mellettük több szárnyas is láthatóan betegnek tűnt.

Aros János, a város polgármestere arról tájékoztatta a Boon.hu munkatársát, hogy hozzá szombat délután érkeztek az első információk a hattyúk pusztulásáról, ő pedig értesítette az illetékes szakembereket, akik megvizsgálják a körülményeket. A hattyútetemeket rövidesen kiszedik a vízből – tette hozzá. 

Sárospatakon minden évben sok hattyú időzik télen a Bodrog-folyón, valamint a Berek-holtágon, sokan járnak a vízpartra hozzájuk, elsősorban fotózni a kecses jószágokat. A közösségi oldalakon olvasható információk szerint minden évben elhullik néhány szárnyas, a mostani eset azonban megdöbbentette a helyieket. 

 

Forrás: borsod24.hu, Fotó: Boon, Sóstói András

< Nyitólap
< Összes hír

Ossza meg ismerőseivel!

^