Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü

Éremeső a veszprémi szumósoknál

Veszprém - 2023. 12. 04.

Öt versenyen összesen 35 érmet szereztek. Gratulálunk!

Centrum Sport Egyesület beszámolója

A felnőtt korosztályban versenyző Laczkó Benedeknek az Európa Játékokon szerzett egyéni harmadik és csapatban második helyezése felpörgette a teljes csapatot és az őszi versenyévadban kiváló eredményekre sarkalta a fiatalabb korosztályú versenyzőket is.

A sorozat Dunavarsányban kezdődött, ahol Városi Sportcsarnok adott otthont a gyermek és U12-es Sumo Országos Bajnokságnak, valamint az U15 és U18 korosztályok világversenyekre szóló válogatóversenyének, továbbá az U21-, és Felnőtt korosztályok felkészülési versenyének. Csapatunk a versenysorozaton 18 érmet szerzett, amelyből négy arany, kilenc ezüst és öt bronzérem az alábbiak szerint:

I. helyezettek: Csejtei Kincső (Gy), Csejtei Zoárd (U15), Huszár Regina (U21), Jámbor Kristóf (U21).

II. helyezettek: Takó András, Pálinkás Gábor, Takó Levente (Gy), Csejtei Kincső (U12), Jámbor Levente, Huszár Regina (U18), Csóti Zétény (U21), Kovács Gergő (U21 és felnőtt).
III. helyezettek: Vass Lara, Szauer Kende Attila (Gy), Kék Milán, Jámbor Kristóf, Csóti Zétény (U18).

Csejtei Zoard szemben
Csejtei Zoard szemben

Ezután érden a felnőtt országos csapatbajnokság zajlott, amelyen a fiatalokkal felálló team a harmadik helyet szerezte meg. A Centrum Sport Egyesületet Csóti Zétény, Jámbor Kristóf, Kovács Gergő, Laczkó Benedek és Barnóczki Boldizsár képviselték. A pénzdíjas versenyen 150.000 Ft-ot tehettek zsebre a veszprémi szumósok.


Centrum SE CSB csapat

A svájci Renens-ben megrendezésre került Sumo Európa-bajnokságon tizennégy ország 313 versenyzője vett részt. Az oroszokon kívül az összes európai szumó nagyhatalom képviseltette magát. Az igen erős mezőnyben szépen helyt álltak a veszprémi sportolók, akik két bronzérem mellett – Jámbor Levente és Jámbor Kristóf – három pontszerző ötödik helyezést is megszereztek Csejtei Zoárd, Szalay Adrián és Kék Milán személyében.

Az Európa-bajnokság díszvendége volt a svájci japán nagykövet, a Nemzetközi Sumo Szövetség elnöke és az Észak-Amerikai Sumo Szövetség elnöke. Ők hárman döntöttek az EB különdíjainak odaítéléséről, amelyek közül egy minket is érintett: az U15-ös korosztály legtechnikásabb férfi versenyzője Szalay Adrián lett.


Szalay Adrián Best Technique


Jámbor Kristóf éremmel


Szalay Adrián háttal

Az EB után alig egy héttel már az Utánpótlás Olimpián bizonyíthatták rátermettségüket a Centrum Sport Egyesület szumósai. Az utánpótlás kiemelt versenyén az alábbi eredmények születtek:

Első helyezettek: Csejtei Kincső, Csejtei Zoárd, Takó András, Pálinkás Gábor, Szalay Adrián.

Második helyezett: Takó Levente.

Harmadik helyezettek: Argyelán Kristóf, Szauer K. Attila, Németh Olivér, Tárai Vilmos.

Ötödik helyen végeztek: Horváth Marcell, Argyelán Domonkos.


Utánpótlás Olimpia Centrum SE

Összefoglalva tehát elmondható, hogy az elmúlt időszak igazán jól sikerült a veszprémi szumósoknak, hiszen öt versenyen összesen 35 érmet szereztek.

 

Szívből gratulálunk! 

 

< Nyitólap
< Összes hír

Ossza meg ismerőseivel!

^