Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü

Biztonságos közlekedés, biztonságos túrázás

Zirc - 2018. 07. 26.

Két teljes nap telt a prevenció jegyében a zirci táborban.

A zirci Család- és Gyermekjóléti Szolgálat 2018. július 16-tól immár második táborát szervezte meg a város és a környező települések általános iskolásainak. Ennek programjában 2018. július 17-én délután a Veszprém Városi Baleset-megelőzési Bizottság titkára az általa készített kisfilmeken mutatta be a kerékpárosok és gyalogosok közlekedése során leggyakrabban előforduló szabálysértéseket, azok lehetséges következményeit, valamint a balesetek megelőzéséhez adott hasznos tanácsokat. Ezután a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési előadója a kerékpárok kötelező felszereltségéről beszélt a gyerekeknek, illetőleg a fejvédő jelentőségéről, annak helyes kiválasztásáról, használatáról és élettartamáról. Előadása végén a kerékpárok biztonságos lezárásához a lakatolás technikáját és a vázszám beütésének helyét mutatta be a tábor résztvevőinek.

A tábor utolsó napján, 2018. július 20-án a Pintér-hegyi Parkerdő és Tanösvényen a megelőzési előadó részvételével tett kirándulás keretében gyakorolták a gyerekek a terepen való tájékozódást, és bepillantást nyerhettek a hagyományos és az internetes térképek használatába. Átbeszélték azokat a szolgáltatásokat, amelyeket a sportórák és az okostelefonok nyújtanak a pillanatnyi pozíció meghatározásához, a helyes irány követéséhez. A túra keretében megfigyelték és lefényképezték azokat a mesterséges objektumokat is, melyek egy esetleges eltévedés esetén támpontul szolgálhatnak a keresésben résztvevők számára.
 

< Nyitólap
< Összes hír

Kapcsolódó galéria

Ossza meg ismerőseivel!

^