Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!
Kapcsolat
Menü

Hangzó Petőfi vers- és prózamondó verseny

2023. 04. 06.

A győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér magyarországi és határon túli magyar diákok és felnőttek számára vers- és prózamondó versenyt hirdet.

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér magyarországi és határon túli magyar diákok és felnőttek számára vers- és prózamondó versenyt hirdet.

A NEVEZÉS FELTÉTELEI

 

A versenyre 11. életévüket betöltött, nem hivatásos versmondók jelentkezhetnek Magyarországról és a Kárpát-medencéből.
Három korcsoportban várjuk a jelentkezőket:
      I.  korcsoport (6-9. osztályos diák)
     II.  korcsoport (10-13. osztályos diák)
    III.  korcsoport (felnőtt)

 

Nevezni Petőfi Sándor két különböző karakterű versével vagy prózájával lehet.
Próza esetében részletet is elfogadunk.

 

A döntőbe jutott versenyzőktől a továbbiakban még egy vers előadását fogjuk kérni azokból az alkotásokból, melyeket kortárs költők a Petőfi Győrben program számára írnak, s amelyeket az első fordulót követően teszünk közzé itt, a program honlapján.

 

A választott művek előadásának időtartama nem haladhatja meg az 5-5 percet.
Mindkét forduló során kizárólag a fejből mondott szavalat fogadható el.
      Javaslatunk a versválasztáshoz:
      Bár Petőfi Sándor nevének hallatán elsősorban a költő legnépszerűbb alkotásai jutnak eszünkbe, azt javasoljuk, bátran válogassanak a költő kevésbé ismert műveiből is!

 


A VERSENY MENETE

 

A verseny két fordulóból áll.
Első forduló – elődöntő
A jelentkezőknek az első fordulóban videót kell beküldeniük saját, rögzített versmondásukról. Az első forduló (elődöntő) során minden versenyzőnek az általa nevezett egyik mű elmondását telefonnal vagy kamerával rögzített, vágatlan videó formájában kell beküldeni (elérhetővé tenni) a versenyszervezők számára.

 

A videó kritériumai:

  •  legalább HD minőségben (magassági méret 720 px – képarány lehet 4:3 vagy 16:9), javasolt fájlformátum: *.mp4

A felvételek minőségéért a versenyző felel, vagyis a nem megfelelő kép- vagy hangminőségű felvételeket a zsűri nem köteles értékelni. (Habár nem a felvétel minősége lesz elbírálva, fontos, hogy jól hallható és jól látható legyen a videó tartalma.)

 

Nevezési határidő: 2023. április 16., vasárnap éjfél

 

A videók beküldésének módja:

  •  a videofájl feltöltése saját Google Drive felületre, és ennek megosztása a szervezőkkel (link elküldése e-mailben), vagy
  •  a videofájl elküldése óriásfájl-küldő oldalak igénybevételével (pl. http://mammutmail.com/ ; https://wetransfer.com/ )

 

Az e-mailben mellékletként (csatolmányként) küldött videofájlokat nem tudjuk fogadni – az így érkező pályázati anyagokat törölni fogjuk!
A beérkezett videók nem kerülnek nyilvánosságra, azokhoz kizárólag a zsűri tagjai, valamint a verseny szervezői férnek hozzá.

 

Kiértesítés a döntőbe jutott versenyzők részére: 2023. április 21-ig, elektronikus úton (e-mailben). A videót beküldő nevezők közül korcsoportonként maximum 20 pályázó jut tovább a döntőbe.

 

Második forduló – döntő
Élőben, szakmai zsűri részvételével zajlik.
A döntő időpontja: 2023. május 19-20.
A verseny helyszíne: Kisfaludy Károly Könyvtár (9021 Győr, Baross G. u. 4.)
A döntő anyaga:

  • a nevezés során megjelölt két Petőfi-mű,
  • egy választott vers a Petőfi Győrben program számára írott kortárs költők alkotásai közül, amelyeket az első fordulót követően teszünk közzé itt, a program honlapján.

 

A kétnapos eseményt egy nyilvános gála zárja. A zsűri döntése alapján kiválasztott versenyzők szerepelnek a versenyt záró gálaműsorban, illetve a verseny anyagából összeállított, Hangzó Petőfi című, CD-melléklettel ellátott kötetben. Ehhez kapcsolódóan a résztvevőkről rövid fényképes bemutatkozó anyag, a gálaműsorról pedig professzionális hangfelvétel készül.

 

Díjazás:
Díjakat a döntő versenyzői kapnak. A zsűri korcsoportonként 1., 2. és 3. helyezéssel minősítheti a produkciókat, ezenkívül különdíjakat is adhat.
A versenyen résztvevők a zsűri döntését elfogadják.

 


A NEVEZÉS MÓDJA

 

Nevezni a verseny hivatalos online jelentkezési lapján lehet.

 

Kérjük, kiskorú vagy gyámság alatt álló személyek nevezése esetén a nevezési lapot a törvényes képviselő töltse ki és küldje be!

 

A nevezés feltételei továbbá:
      • az online felületen a jelentkezési lap kitöltésével elfogadják a versenykiírást mint szabályzatot, valamint az adatvédelmi tájékoztatóban és a hozzájárulási nyilatkozatban foglaltakat;
      • a vers- és prózamondó verseny e-mail-címére eljuttatott (megosztott) videofájl;
      • kiskorú vagy gyámság alatt álló személyek nevezése a törvényes képviselő hozzájáruló nyilatkozatával együtt érvényes, amelyet e-mailben fogunk kérni aláírva és szkennelve a jelentkezés visszaigazolása után.

 

Nevezési díj nincs!

 

Levelezési és beküldési cím: petofigyorben@gyorikonyvtar.hu
További információkat lehet kérni a szervezőktől:
      Gracza Virág – szervező   Tel.: +36 20 468 91 99
      F. Sipos Bea – programkoordinátor   Tel.: +36 30 656 58 50

Letölthető dokumentumok:

 

A vers- és prózamondó verseny szervezője, valamint a Hangzó Petőfi című kötet kiadója: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér 9023 Győr, Herman O. u. 22. Felelős kiadó: Dr. Horváth Sándor Domonkos igazgató

A vers- és prózamondó verseny támogatója: Nemzeti Kulturális Alap

Forrás: petofigyorben.hu

Jó felkészülést kívánnak a szervezők!

< Nyitólap
< Összes hír

Ossza meg ismerőseivel!

^